Marketing vacature meter

Een maandelijks overzicht van trends en tendensen in marketingvacatures. Op Boelo doorspitten we elke maand een flinke dosis marketing vacatures. Dit zijn onze data-driven insights (buzzword n°1, houd de teller bij de hand). 


Voor wie geen tijd heeft om het helemaal te lezen: het populairste marketing-profiel van ‘t moment is een B2B T-shaped marketeer met een extra affiniteit voor content en social media. Idealiter met 2 jaartjes ervaring.


Aantal marketingvacatures in Vlaanderen

Oprecht? Daar heb ik geen idee van… 

Begint goed, hoor ik u zeggen. Maar het is verdorie ingewikkeld. 


Want: wat is een marketingjob eigenlijk? Rekenen we daar alle communicatie-vacatures bij? Als je op Indeed filtert, krijg je er een klets sales en customer success jobs bij. LinkedIn geeft ongeveer zo’n 4.000 openstaande marketingjobs in België aan. 


Op basis van mijn handmatig kuiswerk, reken ik zo’n foutenmarge van 40%. Op de meeste plekken waar ik naar marketingjobs zoek, zitten er stiekem vier andere tussen. Meestal dus sales of customer succes. Heel af en toe sluipt er een technisch IT-profiel tussen (waarschijnlijk wanneer in de jobomschrijving gewag gemaakt wordt van “goed te kunnen samenwerken met die van marketing.”) Dat moet gespecificeerd natuurlijk, want die van marketing die doen soms moeilijk. Snappen we. 


Binnen de échte marketing vacatures die dan overblijven kom je dan nog eens een hoop dubbels (trippels, tot een kwartet) tegen. Soms is het een beetje een kluwen om nog de oorspronkelijke bron van een vacature terug te vinden tussen een legertje recruiters die de job overnemen. “Maar voor wie ga ik dan in godsnaam uiteindelijk werken?”. Een redelijk belangrijk detail, me dunkt. Soms is het natuurlijk met opzet en is een vacature nadrukkelijk exclusief. Handiger voor mij, moet ik minder rommel opkuisen. 


Dit alles om maar te zeggen dat ik u een duidelijk antwoord schuldig moet blijven. Blindelings zou ik gokken op zo’n 2.000 vacatures die momenteel openstaan, maar pin me er alstublieft niet op vast. Volgende maand hopelijk méér inzicht (maar ik beloof niks en ga ook niet tegen u beginnen liegen). 


Ik gok zelf trouwens tussen 15% en 30% van de marketing vacatures gecategoriseerd te hebben. Dat geeft misschien aan hoe geldig de volgende conclusies kunnen zijn. 


Voor mij een portie gemengd alstublieft

Hoeveel vacatures er precies zijn is dus nog wat onduidelijk, maar dat het een berg is, staat vast. In elk geval te veel voor mij om allemaal op een maandje op te kuisen. (Daar mag u zelf bij helpen door uw job op Boelo te zetten, bedankt op voorhand).


Niet iedereen gaat - gelukkig! - op zoek naar eenzelfde marketeer. Anders zou er nogal een robbertje gevochten worden. 


Binnen de marketing vacatures is er een duidelijk verschil tussen enerzijds generalisten (‘het Zwitserse marketingzakmes’) en experts. Ook als marketeer een moeiljke vraag: blijf ik wat algemeen vanalles kunnen of zet ik in op expertise? 


Langs de kant van de bedrijven is de voorkeur duidelijk: het merendeel van de bedrijven zoekt een goeie allrounder. Zo’n 62% verwacht een allegaartje van skills. 

(Goed voedsel voor een discussie onder marketeers, want kàn dat wel, in alles toch een beetje goed zijn? De T-shaped marketeer bestaat wel degelijk, maar heeft wel een duidelijk beter ontwikkelde expertise geschouderd door een reeksje andere meer oppervlakkige kennis. Soit, discussie voor een andere keer.) Langs de kant van de bedrijven is de voorkeur (of nood) duidelijk: we willen vanalles wat. Het kan natuurlijk dat ze zelf niet goed weten wat ze eigenlijk precies nodig hebben en dus maar voor een portie gemengd gaan. Ik doe dat ook als ik niet zeker ben waar ik nu eigenlijk goesting in heb.


Ook al zoeken de meeste bedrijven goeie allrounders, bepaalde skills komen wel érg duidelijk naar boven en worden steevast vernoemd. Content en social media zwaaien de plak. SEA, SEO, automation of UX worden minder gevraagd. Ik laat u daar zelf al dan niet conclusies uit trekken. 


Jong, maar niet té piep

Als het op ervaring aankomt, zoeken de meeste bedrijven naar junior profielen. Pas op, hiermee bedoelen we niet persé schoolverlaters. Er wordt namelijk behoorlijk vaak aangegeven dat minstens één jaar ervaring noodzakelijk is. Dat komt ook terug in gesprekken met HR of managers: marketeers recht uit de schoolbanken hebben het moeilijk een voetje tussen de deur te krijgen en bijten in het stof in vergelijking met collega’s met net dat klein beetje meer ervaring.


Dat neemt niet weg dat meer dan 60% van de vacatures op zoek gaan naar een junior profiel, tot 3 jaar ervaring. 23% richt zich op profielen van 4 tot 7 jaar ervaring. Een schamele 15% gaat nadrukkelijk op zoek naar senior profielen met ervaring van 8 jaar of meer. Goed mogelijk wel dat het recruteren voor zo’n profielen via andere kanalen loopt natuurlijk. Doe hier dus maar een extra lepeltje zout bij. 


Binnen of buiten?

75% van de marketeers worden in-house bij adverteerders gezocht, 25% van de vacatures staan open bij agencies. Af en toe passeert er eens een onderwijsinstelling of organisatie, maar die negeren we hier eventjes. De samenleving doet dat ook, wij doen het tenminste omwille van statistische redenen. 


Tot slot: bij de adverteerders binnenshuis spant B2B de kroon met 61% van alle in-house vacatures. 39% zoekt marketeers in een B2C omgeving. 


En wat moeten we hier nu mee?

Conclusie? Moeten alle marketeers zich nu omvormen naar een T-shaped profiel met extra focus op content en social media in een B2B context? Voorlopig niet, zou ik zeggen. (Al blijkt uit onze survey voor freelancers' rates ook wel dat de dagtarieven in B2B wat hoger liggen dan in B2C)


Ik update u volgende maand (als dat relevant is) en geef aan hoeveel zout er dan nog bij de conclusies moet. Tot dan: houd u sterk, succes daarbuiten. 


Waar zijn de cijfers op gebaseerd, vraagt u zich af? Goei vraag! Wij copy-pasten als een dolle alle interessante marketingvacatures die we op het internet terugvinden om ze dan in te delen in categorieën. Dat is natuurlijk helemaal niet exhaustief, maar we baseren deze inzichten voorlopig op zo’n 700 marketingvacatures die door onze handen gingen in de afgelopen maand. Een dosis data met een vleugje extrapolatie en een snuifje gutfeeling na meer dan een decennium in marketing gewerkt te hebben. We raden zelf zo’n 25gr zout aan om bij onze conclusies te doen. 


Toffe jobs

De partners waar Boelo met plezier mee samenwerkt. (We doen er een babbeltje mee en vinden ze ook écht plezant).

No results found, try adjusting your search and filters.
Something went wrong, contact us if refreshing doesn’t fix this.

Marketingmailtje met interessante marketingdinges

Ook krijgen? We houden het proper en spammen u niet.

Als ge liever eerst leest wat ge in uw inbox uitnodigt, kan dat natuurlijk ook.